Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Samen bouwen aan de oplossingen van morgen met Smart Belgium

15.06.2018

Vandaag is Smart Belgium uitgegroeid tot een krachtig ecosysteem waarin bedrijven samen met Belfius en onze partners volop innoveren. Het doel? Oplossingen aanreiken voor de uitdagingen van lokale overheden, bedrijven, zorgcentra, scholen,… en zo een duurzame en slimme toekomst creëren die inspireert tot nieuwe slimme projecten.

Om dit ecosysteem nog sterker te maken, kunnen smart companies een beroep doen op Belfius voor de kredieten die ze nodig hebben om, samen met onze experten, hun slimme oplossingen te realiseren. En via een kapitaalsinbreng kunnen we scale-ups de ondersteuning geven die ze nodig hebben om het verschil te kunnen maken.

Ook lokale overheden krijgen onze volle aandacht. Steden en gemeenten onderzoeken vandaag intensief wat digitalisering en artificiële intelligentie voor hun werking betekenen. Voor hen ontwikkelden we Smart Belgium Services, een nieuwe service die lokale overheden helpt bij het scherpstellen van hun smart ambities en bij het vormgeven van de strategie om die ambities waar te maken. Smart Belgium Services begeleidt hen tijdens het volledige traject, van de conceptfase tot en met de uitvoering van een smart project.

Smart Belgium Awards

Om al die projecten waar te maken, blijven we ook zelf innoveren, bijvoorbeeld met nieuwe financiële oplossingen. We engageren ons ook om de oplossingen die organisaties samen met ons en onze partners bedenken, zo breed mogelijk in te zetten om zo een duurzame toekomst voor iedereen te creëren. Want één ding is zeker: het ontbreekt in ons land zeker niet aan ideeën, enthousiasme, technologie én kennis.

Dat bleek ook toen we op 21 maart 2018 de Smart Belgium Awards uitreikten.
Bekijk de winnaars op deze website en laat u inspireren om initiatieven op gang te trekken en om samen te gaan voor een slimme toekomst.

Scroll