Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

 

Stairs for Life is back! 

696 treden beklimmen voor het goede doel!

 

45 553 euro voor het goede doel

De 696 treden van de Belfius-Toren beklimmen voor het goede doel? Die uitdaging gingen niet minder dan 736 deelnemers aan bij Stairs for Life, nu donderdag 1 december in Brussel.
Een ‘trappenloop’, op sleeptouw genomen onder meer door Belfius-ceo Marc Raisière en door drie steranimatoren van Viva for Life, Sara De Paduwa, Ophélie Fontana en Marco Leullier, met als uiteindelijk doel kinderen te helpen die onder de armoedegrens leven.

Bekijk de video om de sfeer van Stairs for Life 2022 te herbeleven  

 

Op 1 december gonsde het in de Belfius Square weer van de activiteit: sportfanaten, prominente mediafiguren, supporters en organisatoren tekenden dan immers opnieuw present voor de intussen traditionele Stairs for Life. 

Dit initiatief, dat openstaat voor zowel de personeelsleden van Belfius als het grote publiek, werd nu al voor de tiende keer georganiseerd ten voordele van Viva for Life. De uitdaging? De 696 treden beklimmen van de Belfius Tower in hartje Brussel. Snelheid, lol en ambiance gegarandeerd!

Dankzij de elektronische tijdsmeting kunnen we een massa deelnemers verwelkomen tijdens deze gekke wedstrijd. Dat leverde heel veel fun en geld op ten voordele van kansarme kinderen. 

 

Principe

Stairs for Life is een trappenloop in de Belfius Tower. Die werd nu al voor de tiende keer georganiseerd om geld in te zamelen ten voordele van Viva for Life. Het principe? Zo snel mogelijk de 696 treden van de Tower beklimmen. Er zijn verschillende formules: je kan individueel proberen de beste tijd neer te zetten, maar ook een team vormen met vrienden/collega’s, liefst verkleed. Welke formule je ook kiest, iedereen kan deelnemen aan deze wedstrijd in een gemoedelijke sfeer. 

 

Viva for Life in een notendop

In Wallonië en Brussel leeft één kind op vier onder de armoedegrens. Heel wat gezinnen kampen met financiële moeilijkheden, die dan vaak aan de basis liggen van andere problemen op het vlak van gezondheid, huisvesting, onderwijs, tewerkstelling en participatie aan de samenleving. Kinderen zijn daarvan natuurlijk het grootste slachtoffer. Omdat een goede start in het leven van primordiaal belang is, heeft de RTBF de actie Viva for Life op poten gezet, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar de kinderen tussen 0 en 6 jaar.

Sinds 2014 werkt Belfius samen met de Franstalige openbare zender om die kinderen weer een glimlach op hun gezicht te toveren. Om giften in te zamelen, organiseert Belfius diverse acties – onder meer Stairs for Life - en verkoopt het rode mutsen voor Viva for Life. 

 

Stairs for Life in beeld

Bekijk hier enkele beelden van de vorige editie.

 

Contact

Heb je nog vragen? Mail ze naar stairsforlife@belfius.be.