Ondernemers dromen altijd van het ultieme topproduct. Wel, het zit bij ons in de grond. Onze aardappelen zijn de beste van de wereld, en wel op twee vlakken: de smaak en de veelzijdigheid. Het is een voorrecht om er mee aan de slag te gaan.
De wereld heeft onze smaak steeds meer te pakken. In Columbia serveert één restaurant op twee onze Mydibel patatjes. En in de U.K. en de Verenigde Staten zijn ze verlekkerd op onze hash browns, een top ontbijtproduct: from our soil to your soul!
Als we iets nieuws met een aardappel bedenken, zet de wereld er graag zijn tanden in. Mensen een hap plezier schenken, is een fijne bedrijfsmissie.
De natuur is bijzonder genereus. We willen haar zoveel mogelijk teruggeven. Van elke aardappel die we oogsten, laten we niets verloren gaan. De schillen en het afval gaan naar onze biomassa-centrale, die energie opwekt voor onze fabrieken. De overblijvende compost verwerken we tot plantaardige meststoffen die de akkers in topconditie houden. Het spaart ook 3.800 vrachtwagens uit die niet met afval moeten rijden.
Zorgen dat de volgende generaties even goed van deze grond kunnen leven, daar zijn we als familiebedrijf zeer mee begaan.
Evoluties zijn duurzamer dan revoluties. En de aardappel heeft veel duurzame troeven. Op onze test-akkers ontwikkelen we bijvoorbeeld aardappelsoorten die opgewassen zijn tegen klimaatveranderingen. Of we slaan de handen in elkaar met de landbouwers en rusten hun velden uit met sensoren die het bewateringssysteem optimaal aansturen. De grond blijft zo in perfecte conditie en we besparen water.
In Azië is de aardappel de ideale oplossing voor waterschaarste. Rijst vraagt veel meer water om te groeien dan aardappelen. Deze duurzame trends kunnen wij ondersteunen.
Naast een prachtig product hebben we vooral fantastische mensen die met hart en ziel aan het werk gaan. Voor hen ben ik extra flexibel en sta ik met 3 petjes klaar. Als pastoor luister ik. Als advocaat neem ik het op voor hun ideeën. En af en toe zal ik ook een rechter zijn die lastige knopen doorhakt.
Het unieke aan dit ondernemende familiebedrijf, zijn de emoties. Op de velden waarop alles begon voel je een geschiedenis tot leven komen én een toekomst groeien.