Uw pensioen is in zicht. Uw kinderen hebben geen interesse om het familiebedrijf verder te zetten. Onzekerheid na een zware covid-besmetting. Of u wil een andere professionele weg inslaan… Wat de reden ook is, een bedrijf verkopen is een belangrijke stap die vaak uitmondt in een proces dat veel van mensen vergt.

Er komt heel wat bij kijken: uw zaak verkoopklaar maken, de overnameprijs bepalen, juridische aspecten doorgronden, administratie regelen, eventuele familieleden overtuigen… Bovenal wil u natuurlijk de juiste tegenpartij vinden. En dat kan wel eens moeilijker blijken dan gedacht.

Enter: Bizz Matcher


Dit innovatieve Belfius-platform verzamelt en matcht data en wensen van kandidaat-investeerders en -overlaters. Op die manier vinden verkopers en kopers mekaar. Cruciaal hierbij zijn deze basisprincipes: professionaliteit, vertrouwelijkheid en neutraliteit.

Bizz Matcher is gebouwd rond een algoritme dat een hele reeks parameters in kaart brengt, zoals uw activiteit, omzet, afzetgebied, bedrijfscultuur, verwachte prijsvork... Zo kan het kopersprofielen en verkopersprofielen opmaken en met elkaar vergelijken. Met als resultaat een zo perfect mogelijke match.

U kan zelf meer gewicht toekennen aan parameters die u heel belangrijk vindt. Bijvoorbeeld uw voorkeur aanduiden voor een bepaalde managementstijl of aangeven of u na de verkoop nog een tijd actief wil blijven in het bedrijf.

Dat vullen we aan met een menselijke toets. Inderdaad, het Bizz Matcher-team kijkt alle voorstellen extra na en zorgt zo voor een bijkomende quality check.

Neutraal en discreet


Een overdracht gaat vaak gepaard met veel emoties. En dan wil het wel eens grondig fout lopen… Neutraliteit is gegarandeerd omdat we alles met vooraf vastgelegde parameters zoveel mogelijk kunnen objectiveren.

In heel het overnametraject is confidentialiteit misschien wel het belangrijkste principe. U mag er vanop aan dat het vinden van een geschikte tegenpartij in alle discretie gebeurt. Het platform is namelijk enkel toegankelijk voor onze Business, Corporate, Private en Wealth Bankers. Zij brengen uw gegevens in Bizz Matcher in en u beslist zelf welke van uw gegevens een potentiële tegenpartij al dan niet te zien krijgt.


Voor wie?
  • Ondernemers die hun bedrijf of een deel ervan binnen de 2 jaar in goeie handen willen overlaten, nog geen tegenpartij hebben gevonden en niemand hebben aangesteld voor de begeleiding van de verkoop.
  • Investeerders die een gezond draaiend bedrijf willen overnemen of aandeelhouder willen worden.
Voor welke transacties?
  • Voor overnames of investeringen vanaf 2 miljoen euro